piątek, 20 sierpnia 2010

Krewetki w sosie czosnkowym.

Najlepsza i najsmaczniejsza rzecz jaką można zrobić z krewetkami to wrzuć je na patelnie razem z czosnkiem i jogurtem. Uwielbiam zapach smażonych krewetek które rozchodzi się po całej kuchni. Sposób przygotowania całkiem prosty i szybki.

-krewetki 250g
-1 czosnek
-jogurt naturalny 250g
-serek czosnkowy
-cebula
-sól i pieprz
-świeża bagietka

Przygotowanie:
Na patelnie należy wlać odrobinie oleju i  wrzucić wcześniej już przygotowaną cebule i czosnek(pokrojony oraz zmiażdżony). Gdy się usmażą na patelnie wysypać krewetki i przykryć pokrywką. Gdy pojawi się para na pokrywce dodajemy jogurt pomieszany z serkiem czosnkowym(1 łyżka), solą i pieprzem. Mieszamy. Kiedy jogurt będzie gorący należy wyłączyć patelnie i ułożyć krewetki w głębokim talerzu.





Życzę smacznego, Domo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz